Be careful what you wish for, je zou het zomaar eens kunnen krijgen!

Een praktijkervaring: wanneer je krijgt wat je verlangt, maar er tóch even aan moet wennen…

Acupunctuur is magisch! Al is de bewering dat acupunctuur magie is, inmiddels achterhaald. Wat me keer op keer verstelt doet staan, is de geweldige intelligentie van ons eigen lichaam.

Wanneer mensen vragen wat ze van een acupunctuurbehandeling kunnen verwachten, is mijn antwoord: “De werking van acupunctuur is voor iedereen verschillend.” Soms voelt een klacht direct beter aan, terwijl het ook kan voorkomen dat de klacht eerst even verergert voordat deze verdwijnt. Sommige mensen ervaren wat vermoeidheid, terwijl anderen heerlijk slapen en het gevoel hebben dat er een zware last van hun schouders is gevallen. Met een aantal naaldjes zet ik de energie in beweging. Hoewel ik kan sturen, weet het lichaam zelf wat er mag gebeuren. En dát is waar de magie plaatsvindt…

Tabee, 
Ik ga een rondje fietsen in plaats van me druk te maken 

 

Soms zal de uitkomst je verbazen. Een dame kwam bij mij in de praktijk met een ernstige, chronische schouderklacht. Daarnaast voelde ze zich onrustig en sliep ze slecht. “Ik zou me wel eens wat minder druk willen maken,” zei ze. Na drie sessies was haar schouderklacht zo goed als verdwenen, en richtten we ons meer op haar slaap en het ervaren van rust en concentratie. Enkele weken later vroeg ik naar haar gemoedstoestand. Ze zei: “Het lijkt wel alsof ik onverschillig ben geworden. Het slapen gaat beter en ik kan me goed concentreren, maar ik wil af en toe gewoon zeggen: ‘Tabee, ik ga een rondje fietsen’ in plaats van me druk te maken.”

Tabee, ik ga een rondje fietsen’ in plaats van me druk te maken

 

Ze voelde plotseling weerstand om elke avond het nieuws te kijken, vol negatieve berichten, en om haar telefoon op elk moment van de dag te moeten beantwoorden. Haar omgeving merkte deze verandering ook op, en zij moesten eraan wennen. Missie geslaagd! Ze had waarschijnlijk niet verwacht dat ze op deze manier in het leven zou komen te staan. Maar dankzij enkele acupunctuurbehandelingen kreeg ze de ruimte voor de veranderingen die mochten plaatsvinden, en haar lichaam en geest wisten zelf hoe die veranderingen eruitzagen. Deze dame leerde om sterker in haar schoenen te staan en beter voor zichzelf te zorgen door haar eigen momenten te kiezen.

Het feit dat het nieuws om 19:00 uur wordt uitgezonden, betekent niet dat dit het moment is waarop wij ons emotioneel moeten laten beïnvloeden. Juist ’s avonds, voordat we naar bed gaan, is het fijn om onszelf even te ontladen en ons hoofd tot rust te brengen. Dit geldt ook voor appjes en telefoontjes die op willekeurige momenten binnenkomen. Als iemand belt met een vraag, zal die persoon dat vast wel belangrijk vinden, maar is het ook echt urgent, of kan het even wachten tot een geschikter moment?

Een nieuwe balans vinden kan onwennig aanvoelen. Maar je kunt het nieuws ook lezen of terugkijken op een moment dat jij daar behoefte aan hebt, en hetzelfde geldt voor appjes. Is dat onverschillig of juist gezond?

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer ervaringen lezen?

0
Ik ben benieuwd naar je gedachten, laat gerust een reactie achter.x