faq

helderheid

Zelf een behandeling ervaren zal je ongetwijfeld de meeste
helderheid verschaffen, letterlijk en figuurlijk 😉 Maar ik begrijp dat je daar eerst alles over wil weten. Daarom heb ik de meest gestelde en belangrijkste vragen hier voor je verzameld. Ga direct naar: 

  Ook een vraag zet energie in beweging!

FAQ

Zelf een behandeling ervaren zal je ongetwijfeld de meeste
helderheid verschaffen, letterlijk en figuurlijk 😉

Maar ik begrijp dat je daar eerst alles over wil weten. Daarom heb ik de meest gestelde en belangrijkste vragen hier voor je verzameld. Ga direct naar: 

praktijk

Hoe lang een afspraak duurt staat in de agenda vermeld bij het betreffende consult. Hou er rekening mee dat je afspraak een kwartiertje uit kan lopen. Ik neem graag de tijd als dat de behandeling ten goede komt! 

Mijn werkwijze is gebaseerd op een deel kennis, een deel ervaring en intuïtie, en vooral goed luisteren naar het lichaam. We starten tijdens de intake met een ‘kalme’, oriënterende behandeling. We blijven in contact en evalueren de resultaten. Aan de hand daarvan wordt de vervolgbehandeling versterkt, verzacht of op een andere manier aangepast. Dit geldt ook voor de frequentie en het aantal behandelingen dat wordt ingezet. We bespreken samen de gewenste methode. 

Tijdens de behandeling hou ik je op de hoogte van de gebeurtenissen, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

De acupunctuurpraktijk is met de auto in +- een kwartier te bereiken vanuit Hazerswoude, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn, Gelderswoude, Aarlanderveen en Koudekerk aan den Rijn. 

In +- 20 minuten ben je er vanuit Zoetermeer, Bodegraven, Reeuwijk, Zwammerdam, Moerkapelle, Bleiswijk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Nesselande, Zevenhuizen, Moordrecht en Gouda. 

De loopafstand vanaf het station van Boskoop is +- een kwartier (1,4 km). 

Parkeren kan (gratis) in de daarvoor bestemde vakken op het terrein. Mocht het voorkomen dat de parkeerplaatsen bezet zijn, dan kan je je auto voor de deur plaatsen. Zorg er ajb wel voor dat de uitrit vrij blijft. 

Jazeker! Na de een behandeling kan je wat loomheid ervaren. Je krijgt de tijd om rustig weer tot jezelf te komen en eventuele duizeligheid te boven te komen na het opstaan. Je kunt vervolgens met een gerust hart weer in de auto stappen. 

acupunctuur

Na een behandeling kan je wat loomheid ervaren. Het lichaam is zichzelf aan het herstellen en daar wordt energie voor gebruikt. Dit neemt vaak in intensiteit af na een aantal behandelingen. 

Daarnaast heeft acupunctuur veel positieve bijwerkingen. Doordat onderliggende patronen van klachten worden behandeld zal je ervaren dat je bijvoorbeeld beter slaapt, minder piekert en over het algemeen beter in je vel komt te zitten.

Acupunctuurbehandelingen worden doorgaans als zeer ontspannen en prettig ervaren. Het plaatsen van de (flinterdunne) naaldjes is vaak pijnloos. Op sommige plekken wordt een kortdurende sensatie ervaren, zoals een schokje of tinteling. Dit gevoel trekt snel weer weg, waarna je merkt dat je lekker loom wordt. 

Als je eerst eens wilt ervaren hoe het plaatsen van een naaldje voelt, maak dan gerust gebruik van het ‘gratis inloopmoment’! 

De naalden blijven ongeveer 30 minuten zitten. Afhankelijk van de situatie soms iets langer of korter. Je ligt hierbij comfortabel en warm, en voelt je geheel ontspannen. Alle ingrediënten voor een powernap zijn dus aanwezig! 

Uiteraard! Ik werk volgens de richtlijnen ‘infectiepreventie in de acupunctuurpraktijk’. De wegwerpnaalden zijn steriel verpakt en worden slechts eenmalig gebruikt. 

Als je een afspraak hebt gemaakt, vind je het misschien fijn om je daar een beetje op voor te kunnen bereiden. Bij deze heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

  • Als je een intake (1e afspraak) hebt ingepland is het handig als je voor jezelf helder hebt gemaakt wat je wilt bespreken. Wat is je hoofdklacht en waar wil je nog meer graag aandacht aan besteden? Daarnaast is het goed om een eventuele medicatielijst paraat te hebben.
  • Tijdens de intake doe ik een tong- en polsdiagnose. Ik bekijk de tong en voel aan beide polsen, omdat mij dat informatie geeft over jouw interne conditie. Gelieve de tong niet te poetsen of sterk verkleurende producten te gebruiken, zoals koffie of drop. Dit kan mij een vertekend beeld geven.
  • Acupunctuur op een lege of hele volle maag is minder prettig. Het gebruiken van een lichte maaltijd is prima!
  • Trek eventueel soepel vallende kleding aan. Vaak worden acupunctuurpunten op de onderbenen en armen gebruikt. Dan kun je deze gewoon aan houden.
  • Verder: Come as you are! Uit je werk of tussen het tuinieren en de wasjes door. Relax, het scheren van je benen draagt niet bij aan de effectiviteit van de behandeling 😉 

Met acupunctuur wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Herstel vindt plaats wanneer het parasympatische zenuwstelsel actief is, en het lichaam in de ‘rust en herstelstand’ verkeert. 

Het effect van de behandeling werkt naderhand door. Dat lukt het best als je de ontspannen staat kunt behouden. Het is dus handig om na de behandeling geen intensieve (psychische of lichamelijke) activiteiten in te plannen. Dagelijkse karweitjes en ontspannen activiteiten zijn prima! 

Drink voldoende (warm of lauwwarm) water. Dit ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en daarmee het herstel.

Luister naar je lichaam! Geniet van de verkregen energie of duik een uurtje eerder onder de wol als je voelt dat je daaraan toe bent. 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van van jouw wensen en van het type klacht(en). Klachten die over een langere periode zijn ontstaan vergen doorgaans ook meer aandacht om verholpen te worden. Je ervaart vaak tijdens of na de 1e behandeling al verbetering en na 3/4 behandelingen kun je goed bemerken hoe je lichaam er op reageert. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie, bepalen we samen de vervolgstrategie.

cupping

Een cupping behandeling wordt over het algemeen als ontspannen en zeer prettig ervaren. Een beetje vergelijkbaar met een massage kunnen sommige plaatsen op het lichaam gevoeliger zijn. Ik vraag hier regelmatig naar, zodat de behandeling voor jou een fijne ervaring is!

Cupping zorgt ervoor dat (oud) bloed, afvalstoffen en ziekteverwekkers naar de oppervlakte worden bewogen, vanwaar het lichaam deze af kan voeren. Dit proces kan voor loomheid of vermoeidheid zorgen. Dit gevoel houdt meestal 1 tot 2 dagen aan, waarna de ‘sluier’ wegtrekt en je je helder en opgewekt voelt. De intensiteit van de vermoeidheid neemt af naarmate er meer behandelingen hebben plaatsgevonden. Uiteraard hou ik altijd rekening met jouw lichamelijke conditie en blijven wij in contact over de gewenste intensiteit van de behandeling.  

Met cupping wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Herstel vindt plaats wanneer het parasympatische zenuwstelsel actief is, en het lichaam in de ‘rust en herstelstand’ verkeert. 

Het effect van de behandeling werkt naderhand door. Dat lukt het best als je de ontspannen staat kunt behouden. Het is dus handig om na de behandeling geen intensieve (psychische of lichamelijke) activiteiten in te plannen. Dagelijkse karweitjes en ontspannen activiteiten zijn prima! 

Door cupping worden de poriën in de huid geopend. Dit maakt je tijdelijk vatbaar voor invloeden van buitenaf. Zorg ervoor dat je de gecupte plekken goed bedekt met kleding of een sjaal. Het wordt ook aanbevolen om douchen/baden uit te stellen tot de volgende dag. 

Drink ook voldoende (warm of lauwwarm) water. Dit ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en daarmee het herstel.

Luister naar je lichaam! Geniet van de verkregen energie of duik een uurtje eerder onder de wol als je voelt dat je daaraan toe bent. 

Hoe lang de plekken zichtbaar blijven is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en van de interne conditie van het lichaam. Lichte plekken kunnen met 3/4 dagen afgevoerd zijn. Intensere plekken kunnen een week tot 10 dagen zichtbaar blijven. Naarmate er meer behandelingen hebben plaatsgevonden, zal het afvoeren van de plekken steeds minder tijd in beslag nemen. 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van van jouw wensen en van het type klacht(en). Klachten die over een langere periode ontstaan vergen doorgaans ook meer aandacht om verholpen te worden. Je ervaart vaak tijdens of na de 1e behandeling al verbetering en na 2/3 behandelingen kun je goed bemerken hoe je lichaam er op reageert. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie, bepalen we samen de vervolgstrategie.

Er zijn methoden waarbij kleine incisies in de huid worden gemaakt voorafgaand aan het cuppen. Deze methode wordt ook wel wet-cupping of hijamaa genoemd. Ik pas echter alleen dry-cupping toe, waarbij de huid volledig intact blijft en er geen bloed vrijkomt. 

cosmetische acupunctuur

De cosmetische behandelingen worden over het algemeen als ontspannen ervaren. De doorbloeding in het gelaat wordt gestimuleerd voorafgaand aan het plaatsen van de minuscule naaldjes. Deze zijn nog eens de helft van de dikte van een reguliere acupunctuurnaald en kunnen doorgaans pijnloos worden geplaatst. 

De naaldjes blijven +- 20 minuten zitten. Afhankelijk van de situatie, soms iets langer of korter. Je ligt hierbij comfortabel en warm, en voelt je geheel ontspannen. Alle ingrediënten voor een powernap zijn dus aanwezig! 

Direct na de 1e behandeling zijn er al mooie resultaten zichtbaar. Dit effect wordt versterkt door de vervolgbehandelingen en krijgt een duurzaam effect nadat er +- 6 sessies hebben plaatsgevonden. 

Wanneer jij er aan toe bent om via binnen naar buiten een vitalere uitstraling te bereiken, zonder ingrijpende behandelingen. Een kuur wordt aanbevolen vanaf 28 jaar. Volgens de Chinese Geneeskunde gaat bij vrouwen dan de vierde fase van de 7-jarige levenscyclus in (4×7). Daar lees je hier wat meer over!

Cosmetische acupunctuur is geen quick fix, maar een gezonde manier om van binnenuit een vitale uitstraling te bereiken. Er wordt namelijk een organisch proces van herstel in werking gezet. Ik adviseer doorgaans 6 tot 12 behandelingen voor een duurzaam effect, gevolgd door 3 á 4 onderhoudsbehandelingen per jaar. We starten (in overleg) met 1 of 2 behandelingen per week. Hierbij volgen de eerste 4 tot 6 behandelingen elkaar wekelijks op, waarna we overgaan op een lagere frequentie. 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de leeftijd, huidconditie en leefstijlfactoren. We bespreken samen de gewenste methode.

Uiteraard is voldoende rust, een gebalanceerd voedingspatroon en het drinken van voldoende water belangrijk voor het onderhouden van een goede huidconditie. Om actief en effectief met de huidconditie aan de slag te gaan kan ik facial cupping aanbevelen! 

Tijdens de kuur maak je kennis met facial cupping en leer ik je hoe je dit zelf kan toepassen om de resultaten te onderhouden en zelfs te versterken! 

staat jouw vraag er niet tussen?

laat het mij dan weten!

Vul het contactformulier in, of maak gebruik van de WhatsApp functie rechts onderin